След сигнал на зрител на NOVА, за замърсяване с петна от мазут

...
След сигнал на зрител на NOVА, за замърсяване с петна от мазут
Коментари Харесай

Mазут на плаж до Синеморец

След сигнал на фен на NOVА, за замърсяване с петна от мазут на плаж до Синеморец, Министерството на туризма извърши инспекция.

Йордан Миланов написа:  " Всички плажове в региона на Синеморец са покрити с мазут, който се залепва по тялото и е мъчно да бъде отхвърлен. Предполагам, че и освен в Синеморец е по този начин. Моля сигнализирайте способените институции. Дано се задействат, тъй като е тъпо да гледаш по какъв начин чужденците се радват на нашето море и след това се връщат от плаж задачите омазани в черно ".

Проверката откри, че става въпрос за дребни по мярка катранени топчета, изхвърлени на плажната линия на устието на река Велека до Синеморец. 

От „ Морска администрация “-Бургас оповестиха, че вероятната причина е остаряло замърсяване отвън териториални води на България, които мощният вятър и бурното море са изхвърлили на брега в последните няколко дни.

Министерството на туризма е дало наставление на наемателя на плажа за неотложно разчистване на линията, което да продължи до цялостното премахване на петната от мазут, както и да сложи указателна табела с информация за актуалното замърсяването.

Проверени са и останалите плажове в землището на Синеморец - плаж „ Бутамята “ и „ Липите “. Там не са открити замърсявания. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР